Friskahusgruppen hjälper brf med bättre ventilation

I flerbostadshus kan behovet av ventilation se väldigt olika ut från lägenhet till lägenhet. Healthbox är Friskahusgruppens behovsstyrda frånluftsventilation som anpassar sig efter de boende i varje enskild lägenhet.

Healthbox passar särskilt bra i flerbostadshus som ska konvertera från självdragsventilation eller där varje lägenhet redan har separat ventilation (decentraliserad ventilation). Aggregatet är inte större än 40*40*20 cm, vilket gör det möjligt att bygga in aggregatet i ett undertak (se bild). Våra platta kanaler gör det också lättare att gömma dem i lägenheten. Ljudnivån från fläkten är minimal och den har klarat de strängaste ljudtesten i branschen.

Vid renovering av flerbostadshus där varje lägenhet/brandcell får ett separat ventilationssystem får en lösning med Healthbox ofta samma pris som så kallade ”kryddhylleaggregat”. Samtidigt hålls energianvändningen nere för hela fastigheten eftersom den inte ventilerar mer än nödvändigt vilket ytterligare håller kostnaderna nere.

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning om hur ni kan få ett bättre inomhusklimat i er bostadsrättsförening. 

Kontakta oss nu >>>