Henrik Sundströms hus från 1950 hade byggts ut i flera omgångar vilket gjorde att luften till slut stod helt stilla. Eftersom han planerade att bygga ut ytterligare kontaktade han Friskahusgruppen för en helhetslösning. Svaret blev en Healthbox.

Healthbox förbättrade cirkulationen i huset

Henrik Sundström upplevde att luften stod helt stilla i hans hus från 1950. Lösningen blev en Healthbox.

Henrik Sundström bor i ett tidigare fritidshus vid Storsjön i Sandviken som byggts ut i omgångar till ett åretruntboende. Huset är byggt på 1950-talet och hade då självdrag men efter hand har huset isolerats så att det har blivit tätt. När Henrik flyttade in 2019 upplevde han att luften i huset var ok men att den stod stilla vilket gjorde honom trött. Efter att ha bytt golv blev huset ännu tätare och luften cirkulerade då inte alls.  

Henrik tog kontakt med Friskahusgruppen som mätte flödena och konstaterade att huset hade dålig cirkulation. Eftersom han planerade att bygga ut huset ytterligare rekommenderade installatörerna en Healthbox som är en behovsstyrd frånluftsventil, särskilt utvecklad för villor och fritidshus. De inbyggda sensorerna känner av och styr ventilationen efter fukt, lukt och koldioxid. Installationen gick snabbt och smidigt och Henrik upplevde att Friskahusgruppen var mycket professionella. 

“Installatörerna var både kompetenta och trevliga. De förklarade på ett bra sätt hur Healthboxen fungerar.“

Henriks Healthbox sitter på vinden men genom en app i telefonen har han alltid koll på inomhusklimatet. I början tittade han på appen ofta men efter ett tag kunde han vila i att Healthboxen gör sitt jobb och meddelar om luften försämras. Dessutom går ventilationen ner i viloläge när han lämnar huset. Att ventilationen inte går på max hela tiden medför både att elanvändning blir mindre och att uppvärmningskostnaden blir lägre.

Idag tycker Henrik att han har fått ett mycket bättre inomhusklimat. Luften är friskare och fräschare och han tycker också att han känner sig piggare när han är hemma.

Kontakta oss för mer information om Healthbox >>>