Mattias Breid

Mattias Breid arbetar som installatör av ventilationssystem och solpaneler på Friskahusgruppen. Han driver även ett familjeföretag där han murar skorstenar och monterar kaminer. De båda yrkesrollerna passar utmärkt ihop menar Mattias eftersom en välfungerande ventilation är en förutsättning för att värmelösningen ska fungera optimalt.

Att hjälpa kunder att få energieffektiva bostäder med ett bra inomhusklimat var anledningen till att Mattias sökte sig till Friskahusgruppen. Han tycker att arbetet är roligt med många utmaningar och han gillar att lösa de problem som kan uppstå på plats i samband med installationer. Som installatör har Mattias mycket frihet under ansvar, vilket passar honom bra.

“Jag gillar att lösa de problem som kan uppstå på plats.” 

På Friskahusgruppen arbetar Mattias oftast i team om två installatörer som åker ut till kunderna. Eftersom de följer kunderna hela vägen från planering, montering och installation menar Mattias att det är viktigt att ha en bra och tydlig dialog. Det gäller även mellan kollegor och han berättar att Friskahusgruppen är en bra arbetsplats eftersom alla medarbetare har samma inställning och arbetar mot samma mål - friska hus. På fritiden gillar Mattias att vara med familjen, löpträna och gymma och när det finns tid åker han gärna ut och fiskar eller åker skoter.

“Friskahusgruppen är ett fantastiskt ställe att jobba på. Vi jobbar alla mot samma mål.”