Vi tar hand om dig och ditt hus

 

Ventilation 

Behovsstyrd ventilation innebär att ventilationen förändras beroende på när och var vi befinner oss i huset och vad vi gör där.

Sensorerna i de behovsstyrda ventilationsaggregaten känner av såväl temperatur och fukthalt som koldioxidhalter och anpassar in- och utflöden efter det. Ventilationen avtar när du inte är hemma och ökar när du kommer hem. Den ökar i badrummet när du duschar eller om du har många människor på middag i ditt kök. Med en behovsstyrd ventilation sparar du både energi och uppvärmningskostnader.

Tysta system är ett positivt resultat av en behovsstyrd ventilation eftersom tryckfallet inte förändras. Detta är annars ofta en orsak till störande ljud på ventilationer.

Appen i din telefon gör att du kan övervaka din ventilation när du vill. Via monitorer som mäter inomhusluften kan du med appen själv se vilken temperatur eller koldioxidhalt du har i huset.

 

Unika ventilationsprodukter

Friskahusgruppen erbjuder unika ventilationsprodukter för den svenska marknaden. Healthy Homes behovsstyrda ventilation och Airmoves cirkulationssystem gör att vi kan erbjuda frisk luft för en mängd olika hustyper. Tveka inte att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning eller boka ett hembesök där vi går igenom inomhusklimatet i er bostad.

 

HEALTHBOX 3.0

Frisk luft i ditt hem

Healthbox är mekanisk frånluftventilation särskilt utvecklat för villor, fritidshus och lägenheter. Med enkel och genial teknik känner systemet av och styr ventilationen efter föroreningar i inomhusluften.

Mer om Healthbox

WAVES

Unik minifläkt

Waves är en liten behovsstyrd frånluftsfläkt som är mycket enkel att installera.
Smart för fritidshuset. Perfekt om du behöver byta din gamla badrumsfläkt.

Mer om Waves

SENSE
Inneklimatmonitor

Mäter fukt, lukt, temperatur, koldioxid, ljus och ljud.

AIR REVIVAL
Luftrening

Renar luften från partiklar, virus, avgaser och mögelsporer.

 

Airmove

I de flesta självdragshus fungerar inte ventilationen på de sätt som den en gång var tänkt. Vi har ofta bytt fönster eller tilläggsisolerat. Vi har fått täta och energisnåla hus, men på tok för täta. Detta eftersom vi i många fall inte gjort nått åt ventilationen. Airmove har lösningen.

 

Airmove 2.0

Har du problem att få värmen från din braskamin eller värmepump jämnt fördelat i hela huset? Har du dålig luft och/eller alldeles för varma rum på övervåningen under sommarhalvåret? Airmove 2.0 är en genial lösning för ett bättre inomhusklimat i tvåplanshus, sommar som vinter.

Airmove 1.1

Airmove 1.1 är en svensk uppfinning som bidrar till en jämnare och behagligare fördelning av bostadens befintliga temperatur. Airmove skapar en kontinuerlig luftcirkulation mellan bostadens rum. Därigenom minimerar man uppkomsten av temperaturskillnader i huset.

Airmove 3.0

Termostatstyrd friskluftsventil. Airmove 3.0 är en självreglerade och energisnål friskluftsventil. Vid kyla minskar den automatisk tillförseln av luft. Tilluft bör finnas i alla rum förutom kök och badrum.