Vi tar hand om dig och ditt hus

 

Ventilation 

Behovsstyrd ventilation innebär att ventilationen förändras beroende på när och var vi befinner oss i huset och vad vi gör där.

Sensorerna i de behovsstyrda ventilationsaggregaten känner av såväl temperatur och fukthalt som koldioxidhalter och anpassar in- och utflöden efter det. Ventilationen avtar när du inte är hemma och ökar när du kommer hem. Den ökar i badrummet när du duschar eller om du har många människor på middag i ditt kök. Med en behovsstyrd ventilation sparar du både energi och uppvärmningskostnader.

Tysta system är ett positivt resultat av en behovsstyrd ventilation eftersom tryckfallet inte förändras. Detta är annars ofta en orsak till störande ljud på ventilationer.

Appen i din telefon gör att du kan övervaka din ventilation när du vill. Via monitorer som mäter inomhusluften kan du med appen själv se vilken temperatur eller koldioxidhalt du har i huset.

 

Unika ventilationsprodukter

Friskahusgruppen erbjuder unika ventilationsprodukter för den svenska marknaden. Healthy Homes behovsstyrda ventilation och Airmoves cirkulationssystem gör att vi kan erbjuda frisk luft för en mängd olika hustyper. Tveka inte att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning eller boka ett hembesök där vi går igenom inomhusklimatet i er bostad.

 

HEALTHBOX 3.0

Frisk luft i ditt hem

Healthbox är mekanisk frånluftventilation särskilt utvecklat för villor, fritidshus och lägenheter. Med enkel och genial teknik känner systemet av och styr ventilationen efter föroreningar i inomhusluften.

Mer om Healthbox

WAVES

Unik minifläkt

Waves är en liten behovsstyrd frånluftsfläkt som är mycket enkel att installera.
Smart för fritidshuset. Perfekt om du behöver byta din gamla badrumsfläkt.

Mer om Waves

SENSE
Inneklimatmonitor

Mäter fukt, lukt, temperatur, koldioxid, ljus och ljud.

AIR REVIVAL
Luftrening

Renar luften från partiklar, virus, avgaser och mögelsporer.

 

Airmove

I de flesta självdragshus fungerar inte ventilationen på de sätt som den en gång var tänkt. Vi har ofta bytt fönster eller tilläggsisolerat. Vi har fått täta och energisnåla hus, men på tok för täta. Detta eftersom vi i många fall inte gjort nått åt ventilationen. Airmove har lösningen.

 

Airmove 2.0

Har du problem att få värmen från din braskamin eller värmepump jämnt fördelat i hela huset? Har du dålig luft och/eller alldeles för varma rum på övervåningen under sommarhalvåret? Airmove 2.0 är en genial lösning för ett bättre inomhusklimat i tvåplanshus, sommar som vinter.

Airmove 1.1

Airmove 1.1 är en svensk uppfinning som bidrar till en jämnare och behagligare fördelning av bostadens befintliga temperatur. Airmove skapar en kontinuerlig luftcirkulation mellan bostadens rum. Därigenom minimerar man uppkomsten av temperaturskillnader i huset.

Airmove 3.0

Termostatstyrd friskluftsventil. Airmove 3.0 är en självreglerade och energisnål friskluftsventil. Vid kyla minskar den automatisk tillförseln av luft. Tilluft bör finnas i alla rum förutom kök och badrum.

Ventilationsbloggen

Bra inomhusklimat gjorde Ulf och Lena friska

Bra inomhusklimat gjorde Ulf och Lena friska

Ulf och Lena Ekström bor sedan tolv år tillbaka i en enplansvilla med källare byggd 1965. Eftersom huset enbart har självdrag satte Ulf in ventiler men enligt honom gjorde de varken till eller från för ventilationen i huset.

Om krypgrunder och krypgrundsavfuktning

Om krypgrunder och krypgrundsavfuktning

Friskahusgruppen samarbetar med företaget ”TrygghetsVakten” när det gäller avfuktning av vind, krypgrund, källare mm. Att minska mängden fukt i våra hem ger en bättre inomhusmiljö.

Vi tillbringar den största delen av våra liv inomhus - Investera i frisk luft

Vi tillbringar den största delen av våra liv inomhus - Investera i frisk luft

Människor behöver frisk luft för att må bra. Trots det tillbringar vi stora delar av våra liv inomhus i hus som bara blir tätare. Tyvärr är luftkvaliteten i våra hem ofta sämre än vi anar.

Läs broschyren från Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare

Läs broschyren från Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare

Riksförbundet Sveriges Ventilationsrengörare, RSVR, är en branschorganisation för i Sverige verkande företag som utför rengöring av ventilationssystem. Läs broschyren>>>

Höga elpriser - spara pengar med rätt ventilation från Friskahusgruppen

Höga elpriser - spara pengar med rätt ventilation från Friskahusgruppen

Vi på Friskahusgruppen har som mål att våra ventilationssystem inom fem år ska spara 10 GWh årligen i Sverige.

Frisk luft till dina barn med hjälp av Friskahusgruppen

Frisk luft till dina barn med hjälp av Friskahusgruppen

Vi tillhör en generation som tillbringar 90% av vår tid inomhus, något våra kroppar inte är anpassade för. Faktum är att inomhusluften vara direkt skadlig för oss.

HSV Ventilation blir en del av Friskahusgruppen

HSV Ventilation blir en del av Friskahusgruppen

I mars 2020 startade Jimmy Ljunggren och Robin Engvall ventilationsföretaget HSV Ventilation. De hade sedan 2004 ett sotningsföretag tillsammans som även arbetade med ventilation.

Nytt sätt att mäta inomhusmiljön

Nytt sätt att mäta inomhusmiljön

”Viktigare än någonsin att ha schysst luft hemma”. Forskaren Jonn Are Myhren på Högskolan Dalarna har forskat i hur inomhusklimat påverkar människor. Nyligen lanserades Healthbox, en apparat som automatiskt styr ventilationen i huset utifrån behov.

Sotarjobbet blir renare och miljön blir allt viktigare

Sotarjobbet blir renare och miljön blir allt viktigare

Jobbet som skorstensfejare, eller sotare, är ett yrke i förändring där nya metoder förbättrar såväl arbetsmiljö som kundens inomhusmiljö. – Undertryckssotning är en ny metod som genomförs nerifrån och upp. Det ökar säkerheten för sotaren samtidigt som det är bättre för miljön och det är något vi vill utveckla.

Installatörspartner till Healthy Homes

Installatörspartner till Healthy Homes

Friskahusgruppen är installatörspartner till ventilationsföretaget Healthy Homes. Healthy Homes utvecklar behovsstyrd ventilation för bostäder i samarbete med det belgiska företaget Renson. I tillägg säljer dom Rensons unika utemiljöprodukter.

Friskahusgruppen delägare i Healthy homes!

Friskahusgruppen delägare i Healthy homes!

Friskahusgruppen ingår ett samarbete och blir delägare i företaget Healthy Homes som arbetar med ventilationsprodukter. Företagen har många beröringspunkter och framförallt delas den gemensamma ambitionen att skapa en bätte inomhusmiljö med hjälp av innovativa produkter och tjänster.

Banbrytande inneklimatmätare med app

Banbrytande inneklimatmätare med app

Hur hälsosamt är ditt inneklimat? Healthy Homes nya inneklimatmätare ”Sense” ger en tydlig bild av kvalitén på inneklimatet, antigen det är i skolan, på kontoret eller i hemmet.